Skal din havevanding foregå på miljøvenlig vis?

29 december 2020 Anne-Mette Hansen

Havevanding er et stort problem for mange danskere. Hvornår skal man vande? Hvor ofte skal man vande? Hvordan sørger man bedst muligt for, at planterne overlever i den varme sommer? Er der noget specielt, man skal tænke over, når man vander sin nyplantede hæk? Hvordan gør man det på mest miljøvenlige vis?

Spørgsmålene om havevanding er mange. Læs med her og få svar på dine spørgsmål, samt gode råd til havevanding. 

1. Vand kun når der er behov for det

Det er nok den vigtigste hovedregel, når det kommer til miljøvenlig vanding af haven. Du skal ikke vande unødvendigt. Om sommeren, når der er rigtig hedt, kan der være behov for at vande flere gange om dagen. Men når temperaturen sænker sig, kan du gå over til at vande færre gange i løbet af dagen.

2. Du skal vande godt igennem

Når du vander, skal du gøre det ordentligt. Få vandet godt igennem, så dine planter, blomster og frugttræer virkelig kan suge en god mængde vand. Sådan klarer de sig igennem en hed sommerdag. 

3. Du skal vande enten morgen eller aften

Om sommeren giver det mest mening, at du vander til morgen og til aften. Det må meget gerne være, før solen står op. På den måde kan planterne nå at suge vandet til sig. Til aften skal det være, efter solen er gået ned. 

4. Brug eventuelt en dryp- eller siveslange

En sivelange er ideel at bruge, når du gerne vil have mest udbytte af dit vand. Men samtidig gerne vil bruge mindst muligt vand. Det kan f.eks. være ideelt, hvis du har plantet en ny hæk, der hele tiden skal have vand. 

Denne type vandslange ligger på jorden, og vandet kommer dermed godt ned i rødderne. Og du spilder ikke en hel masse vand, hver gang din nyplantede hæk skal vandes.

Flere Nyheder