Den smukke symbolske alliancering

19 juli 2020 Lotte Hindsberg

En alliancering er en ring som typisk bæres af kvinder og de forskellige stene der er i ringen er ofte købt af hendes elskede ved store begivenheder. Det kan være at der tilføjes en ekstra sten ved en bryllupsdag, en fødselsdag, for at fejre en forfremmelse eller en barnefødsel. Det er altså en ring der symbolisere store glædelige begivenheder.

Det kan være en ring med mange stene i men også med få. Det er helt op til jer hvor og hvornår der skal en ekstra sten i ringen. Du kan se flere eksempler på allianceringe her https://caratdiamanter.dk/maerker/alliance-by-carat

Hvor stammer stene fra

De ædelstene der er i mange smykker i dag kommer fra mange forskellige lande. Har du en ring med diamanter i er der en stor sandsynlighed for at den kommer fra den sydlige del af Afrika. Her hentes en stor del af de diamanter der i bruges. Det var først da man i 1847 fandt ud af at den Sydafrikanske muld var fuld af diamanter, at det blev muligt for menigmanden at eje et smykke med en diamant.

Det er også i Sydafrika at verdens indtil nu største diamant er blevet fundet helt tilbage i 1905. Den var på hele 3106 carat. Den blev senere kløvet og der blev lavet hele 105 mindre diamanter. Den største fik navnet Afrikas Stjerne og den var på 540,2 carat. Den blev en del af de engelske kronjuveler.

Et anden land der er rig på ædelstene er Sri Lanka. Her findes der et utal af forskellige ædelstene lige fra safir i forskellige farver til mindre værdifulde, men mindst lige så smukke stene som topas, månesten og ametyst. Stene hentes ofte op på samme måde i dag som for hundrede år siden. Det er derfor ikke ufarligt for de mange arbejdere, der henter de smukke stene op til vores smykker.

 

Flere Nyheder